Op 15 augustus 2008 werd de luchtballon “Het Kuiken van Barneveld” in de tuin van kasteel “De Schaffelaar” ten doop gehouden.

Deze luchtballon is door de Stichting Fonds 1845 Barneveld  bestemd voor het doen van vaarten voor vrijwilligers in de gemeente Barneveld. De ballon is ter beschikking gesteld aan Ballonteam Wessel te Kootwijkerbroek die de exploitatie voor haar rekening neemt ( www.ballonweb.nl )

De ballon is bedacht door de barneveldse luchtballonnenkenner Ben Bläss en werd gedoopt door de burgemeester van Barneveld de heer Jos Houben.

Doelstelling was om jaarlijks een 30-tal vrijwilligers en/ of mensen uit de gemeente Barneveld een ballonvaart aan te bieden.
Tien jaar later kunnen we trots terugblikken op een periode waarin talloze vrijwilligers van de Gemeente Barneveld genoten hebben van een ballonvaart.
Deze actie stopt. (dd september 2017)
Onze dank gaat uit naar piloot/ballonvaarder Mees van Dijk die deze vaarten verzorgd heeft, net als het Kuiken van Barneveld.

Wilt u toch een ballonvaart maken, dan bevelen we ballonteam Wessel van harte bij u aan. Via onderstaande link kunt u een vaart boeken.
www.ballonweb.nl.

kuiken1kuiken2

kuiken3

kuiken4