Op 15 augustus 2008 werd de luchtballon “Het Kuiken van Barneveld” in de tuin van kasteel “De Schaffelaar” ten doop gehouden.

Deze luchtballon is door de Stichting Fonds 1845 Barneveld  bestemd voor het doen van vaarten voor vrijwilligers in de gemeente Barneveld. De ballon is ter beschikking gesteld aan Ballonteam Wessel te Kootwijkerbroek die de exploitatie voor haar rekening neemt ( www.ballonweb.nl )

De ballon is bedacht door de barneveldse luchtballonnenkenner Ben Bläss en werd gedoopt door de burgemeester van Barneveld de heer Jos Houben.

Doelstelling is jaarlijks een 30-tal vrijwilligers en/ of mensen uit de gemeente Barneveld een ballonvaart aan te bieden. Kandidaten dienen aan het navolgende criterium te voldoen:

“zij hebben zich , zonder op de voorgrond te treden, langdurig en volkomen belangeloos ingezet voor de Barneveldse gemeenschap of Barneveldse vereniging of instelling waar zij lid/vrijwilliger van zijn”.

Het indienen van een aanvraag kan middels het Aanvraagformulier voor een ballonvaart

Indien u van buiten de gemeente Barneveld komt is het niet mogelijk hiervoor in aanmerking te komen. Wel kunt u zelf de ballon boeken bij ballonteam Wessel. Zie: www.ballonweb.nl.

kuiken1kuiken2

kuiken3

kuiken4